Nastupi

Desete jubilarne Kajde iz naistana

U petak osmog decembra u gradskoj kino sali u Kaknju, održan je deseti jubilarni festival ilahija i kasida „Kajde iz naistana“. Organizator ovoga već daleko prepoznatljivog festivala je Kulturno umjetničko udruženje „Ak saray“ iz Kaknja. S obzirom da je ovo svojevrsni jubilej, organizator se potrudio da ljubiteljima ilahija i kasida priredi duhovnu gozbu u kojoj su uživali i koju će dugo pamtiti. Na programu su nastupili Ahmed Alili, Idriz Hasanović i Ehli Iman, Mirza Mušija, Bilal Zukan, hor Ak saray, predstavnici tekije „Mesudijje“ te   specijalni gost manifestacije  Eldin Huseinbegović.

Opširnije...

Tehnička podrška....Novo...!

Svečana Bajramska akademija u Priboju

I ove godine medžlis  IZ Priboj, organizovao je bajramsku akademiju. Srijeda 14.9.2016.godine. Svakako naše udruženje i hor su bili dio ove bogate i dobro osmišljene manifestacije. Pored hora nastup je imao i naš najmlađi clan Bilal Zukan. Ukras manifestacije bila je prepuna sala javne ustanove za kulturu ali i mnoštvo imama, glavnih imama iz Sandzaka predvođenim muftijom dr.Mevlud ef. Dudićem. U ime udruženja  zahvaljujemo organizatoru na ukazanom povjerenju a posebno glavnom imamu Harun ef. Eminagiću. Cjelokupni snimak manifestacije možete pogledati na linku:   https://www.youtube.com/watch?v=rAIkZ16y5lU

Osmi festival Kajde iz naistana 2015

 

U petak petnaestog januara održan je osmi tradicionalni festival duhovne muzike „Kajde iz naistana“ Organizator festivala je Kulturno umjetničko udruženje „Ak saray „ iz Kaknja.  Inace ovo je bila i završna manifestacija  u sklopu velike menifestacije „Salavat Tebi Poslaniče“  koju organizuje medžlis IZ Kakanj u sklopu mjeseca rebijul-evvela i  obilježavanja i sječanja na rođendan Allava Poslanika Muhammeda a.s.

Opširnije...

Novi spot za kasidu "Ramazan"

Danas  26.juna 2015.godine na mubarek dan petak a svakako mubarek ramazan, premijerno pušten novi spot našeg najmlađeg člana Bilala Zukana. O cemu se radi pogledajte i vi...! Allah razosum !

Opširnije...

Sedmi festival Kajde iz naistana

U subotu desetog januara 2015 u  organizaciji Ak saraya  u prepunoj   kino sali u Kaknju održan je sedmi po redu festival duhovne muzike „Kajde iz naistana“ .  Ovogodišnji festival je u znaku cjelomjesečne manifestacije „Salavat tebi, Poslaniče“, koju organizuje medžlis IZ Kakanj.  Na ovogodišnjem festivalu učešće su uzeli horovi En-nahl iz Zenice te Bostan i Ak saray iz Kaknja. Mustafa ef. Isaković, Bilal Zukan te akademski glumac Mirza Mušija. Svakako toplim riječima i kratkim govorom o hazreti Pejgamberu a.s. prisutne je počastio glavni imam medžlisa mr. Sulejman ef. Čeliković. 

Opširnije...

Bajramski program Brcko

U sklopu kulturno sportske manifetacije “Savski cvijet 2014” sinoć je na brčanskoj Blatuši održan Bajramski koncert u organizaciji Udruženja mladih “Izvor” Brčko.  “Ovo je već deveta godina kako organizujemo ovakve kategorije koncerata i na svakom smo do sada bili pozitivno iznenađeni. Najviše nas raduje podrška publike što nam daje podsticaj za još bolji rad. Udruženje mladih “Izvor” postoji devet godina i do sada smo radili na stotinu projekata kako vjersko-kulturnog tako i naučnog”, kazao je Senad Osmanović, predsjednik Skupštine Udruženja mladih “Izvor” iz Brčkog.

Opširnije...

Recenzija "Junusname" muzicki urednik Bir radia

U 233 broju Kakanjskih novina, muzicki urednik "Bir" radia Sarajevo, Mirsad Ovcina je objavio strucnu recenziju na nas album "Junusnama" ovim putem javno mu se zahvaljujemo za skretanje paznje na naš rad, također hvala i ekipi u Kakanjskim novinama koji su ustupili prostor za objavu ove recenzije....O cemu se radi pogledajte i vi izvorno.....

Opširnije...

Promocija u vezirskom Travniku

U nedjelju 16.marta u prepunoj sali centra za kulturu Travnik, održana je promocija 63. broja porodicnog casopisa Semerkand. Ovo je bila prilika da se Travnickoj publici naš hor prestavi i sa novim albumom "Junusnama". Sudeci po reakcijama poslije manifestacije, u namjeri se i uspjelo. Inace organizatori ove duhovne trpeze su članovi Travničkog ogranka udruženja Semerkand. Hvala domacinima na ukazanom povjerenju kao i ukazanoj prilici za prezentovanje našeg rada. Medijski pokrovitelj manifestacije bio je Kanal 6 HD, koji ce u sklopu svog programa i emitovati snimak sa ove promocije.

Opširnije...

SALAVAT TEBI POSLANICE 2014

U Kulturno-sportskom centru “Mladost” u Visokom, u nedjelju navečer, (12.01.2014.g.) održana je vjerska manifestacija “Salavat Tebi Poslaniče”. U prepunoj visočkoj dvorani prisutnoj publici predstavili su se Armin Muzaferija, Latif Močević, Vanja Muhović, Almedin Varošanin, Adnan Koljenović, hor Ak-Saray, hor Preporod Ilijaš, hor Fatih, hor El-Emin, Tesavvufski ansambl tekije Mesudijja i hor Medrese “Osman-ef. Redžović”.

Opširnije...

Stranica 1 od 7

Site Login