NAŠA IZDANJA

Novi CD El-emin Bilal Zukan 2016

Hvala Allahu dž.š. nastupanjem nove 1438. hidžretske godine iz štampe je izašao naš novi projekat „El-emin“. Naime radi se o studijskoj obradi deset ilahija i kasida našeg člana i bulbula Bilala Zukana. El emin iz razloga što je večina tekstova posvecena Allahu najdražem stvorenju Muhammed a.s. Ovu priliku koristimo da se zahvalimo svima koji su dali svoj doprinos ovome projektu i to autorima tekstova Dževadu Ibrahimoviću, Asimu Deliću. Sponzorima Općini Kakanj i Bh Telecomu. Svakako u narednom periodu biće prilike da se više upoznate  sa ovim ali i drugim projektima našeg udruženja. Ukoliko ste zainteresovani za ovaj ali i druge projekte našeg udruženja, slobodno nas kontaktiraj te: Abdurahman Zukan, predsjednik udruženja, Tel:  00387 61 985 747 email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Opširnije...

"U Medinu pošao bih"

Polovinom maja 2014 godine iz štampe je izašao i naš novi projekat CD sa deset ilahija i kasida našeg najmlađeg člana Bilala Zukana, "U Medinu pošao bih". Na albumu se nalazi dest ilahija i kasida na bosanskom , turskom i arapskom jeziku. Ovim projektom naše udruženje daje još jedan mali doprinos promociji i njegovanju naše duhovnosti izražene kroz ilahije i kaside. Prema prvim ocjenama i održanim promocijama, ovaj projekat je dobro prihvacen kod ljubitelja ovoga duhovnog izražaja. Narudžbe CD-a se mogu izvršiti putem kontat forme na našem web portalu... Vaš Ak saray....

JUNUSNAMA

Projekat na kome je Ak saray radio u 2013.godini jeste  snimanje i studijska obrada deset Asik Junusovih - Junus Emreovih ilahija i kasida. Nakon dugotrajnog rada došlo se i do rezultata. Ovim skromnim projektom dali smo svoj  doprinos ocuvanju ovih bisera nase duhovnosti iskazanih kroz stihove ovoga velikana. Inace Asik Junus je napisao stotine tekstova a na nasem jeziku su prepjevane desetine. Prva javna promocija ovoga materijala bice odrzana u Kaknju 13.12.2013.godine na tradicionalnom festivalu duhovne muzike "Kajde iz naistana" koji se ove godine održava po šesti put u Kaknju. Bujrum budite i vi naši gosti, petak, 13.12.2013. u gradskoj kino sali sa pocetkom u 18:30 minuta.

DVD Bir Allah

Nakon izlaska CD-a Bir Allah, članovi hora su u organizaciji Semerkanda posjetili Tursku gdje su posjetili Istambul, Konju Šanli urfu gdje je zajedno sa ekipom snimatelja sa NTV IC Kakanj napravljen plan da se snime spotovi u ovim prelijepim gradovima i egzoticnim ljepotama Turske, sto je u urađeno da bi po povratku u Bosnu snimanje nastavljeno na par lokacija u Kraljevoj Sutjesci, Bobovcu te drugim interesantnim lokacijama po Bosni. Nakon finalizacije i tehnicke pripreme iz stampe je izašao DVD sa deset spotova koje su mnogi vec mogli vidjeti po na desetine TV kuca u Bosni ali i nabavkom DVD-a ili putem interneta.DVD se moze nabaviti narudzbom na majl adresi: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

CD Bir Allah

U suradnji sa udruženjem Semerkand u ljeto 2007 godine nastaje nas prvi album CD sa deset ilahija i kasida. Naime ideja o samom projektu se javila nakon posjete bratskoj Turskoj i svega onog sto se vidjelo a sto oni rade u svojim produkcijskim kucama kada je u pitanju ilahija i kasida. Od same ideje do finalizacije projekta nije prošlo ni par mjeseci a sve zahvaljujuci entuzijastima u Semerkandu, Ak sarayu kao i našim tekstopiscima Sabahudinu Ibrisimovicu, Nerminu Bađku te dr.Džemaludinu Latiću.Naravno nemozemo zaobici ni maestra Mirzu Hadiiahmetovića iz "Hazard" studia iz Bugojna koji je uradio aranžman. Ovaj projekat je mali dobrinos svihu gore spomenutih s ciljem njegovanja i ocuvanja naseg bisera duhovnosti ilahije i kaside prisutne na ovim prostorima jos od dolaska Padi -šaha sultan Mehmed Fatiha. Zahvaljujemo i gospodinu Mehmedu Ćemanu koji je od samog pocetka bio uz nas te svojim grafickum rijesenjima pomogao nas zajednicki projekat. Neka Allah nagradi sve koji su dali doprinos ovom hairli projektu...

Site Login